OX-ON introduceert nieuwe handschoenen van gerecycled plastic

apr 20, 2020

Plastic flessen zijn een groot probleem, zowel op het land als in de oceanen. We zijn ons daar maar al te goed van bewust omdat we allemaal de schokkende beelden hebben gezien van afval en plastic dat alle uithoeken van de aarde vervuilt. Plastic is een probleem, want het duurt ongeveer 450 jaar voordat het biologisch is afgebroken. Water- en frisdrankflessen zijn enkele van de grootste boosdoeners, omdat de meeste geproduceerde plastic flessen niet worden gerecycled. Maar nu onderneemt OX-ON daar actie op.

OX-ON introduceert een nieuwe handschoenenlijn van gerecyclede materialen

De nieuwe milieuvriendelijke handschoenen heten "OX-ON Recycle" en 50% van het gebreide materiaal is gemaakt van gerecycled plastic. In eerste instantie zijn er 8 nieuwe handschoenontwerpen ontwikkeld voor het Recycle-assortiment van OX-ON. Een ecostijl OX-ON logo maakt de handschoenen gemakkelijk herkenbaar - samen met een aantrekkelijke gemêleerde tint door de witte draad in het breisel. En die duurzame draad is waar het allemaal om draait.


Van flessen tot handschoenen

De recyclebare plastic flessen worden gesorteerd, schoongemaakt en tot fragmenten vermalen. Deze fragmenten worden verwerkt en gesmolten tot kleine plastic pellets, die worden gebruikt om polyestergaren van te spinnen (ook wel rPET genoemd). Het resulterende polyestergaren geeft de nieuwe handschoenen van OX-ON hun herkenbare gemêleerde look. Een of twee kleine flessen kunnen worden omgevormd tot een paar handschoenen.


Bekijk de handschoenen in september

"We willen allemaal graag zuinig omgaan met de hulpbronnen van de wereld een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten – en dat geldt natuurlijk ook voor OX-ON. Onze nieuwe OX-ON Recycle-handschoenen maken deel uit van onze voortdurende inzet voor de groene transitie, zoals we die hebben gerealiseerd in onze nieuwe Sustainable Collection", legt CEO Anne-Mette Elbæk Mapouyat uit. "Er zullen onderweg waarschijnlijk meer producten aan dit assortiment worden toegevoegd, maar voor nu kijken we ernaar uit om de eerste producten dit najaar 2020 uit te brengen".

 

Feiten in één oogopslag - de handschoenen in de OX-ON Recycle-serie:

  • 6 nieuwe Recycle werkhandschoenen 
  • 2 nieuwe Recycle junior handschoenen
  • 50% van het breisel van de handschoen wordt gerecycled
  • 1-2 plastic flessen = 1 paar handschoenen
  • Alle handschoenen in het Recycle-assortiment zijn herkenbaar aan de groene X van het OX-ON-logo en het label OX-ON Sustainable Collection

+45 7431 1888

Bij OX-ON staan we altijd voor u klaar om u te begeleiden en te adviseren bij het maken van de juiste keuze.
info@ox-on.com