Risicocategorieën

Producten voor persoonlijke bescherming worden onderverdeeld in drie categorieën, op basis van de risicofactor (EU-verordening 2016/425)


CAT I
Categorie 1 – ook wel CAT I genoemd

Handschoenen die worden gebruikt als er een laag risico is. OX-ON moet kunnen garanderen dat het product voldoet aan de vereisten voor beschermende handschoenen in overeenstemming met de EN 420-norm. 

 

 

CAT II
 
 

Categorie 2 – ook wel CAT II genoemd

Handschoenen die worden gebruikt als er een gemiddeld risico is. Deze handschoenen moeten worden getest en goedgekeurd door een door de EU goedgekeurd testinstituut (OX-ON gebruikt het Duitse Hansecontrol). De handschoenen moeten zijn voorzien van etiketten met de pictogrammen die de beschermende functie aangeven. Als de handschoen bijvoorbeeld is ontworpen voor bescherming tegen mechanische risico's, moet deze zijn voorzien van het pictogram voor EN388 – aangevuld met vier cijfers + één letter onder het pictogram. Deze cijfers/letters geven het testresultaat aan voor

  • Duurzaamheid
  • Snijweerstand (Coup-test)
  • Scheurweerstand
  • Weerstand tegen perforatie
  • Snijweerstand (TDM-test)

Lees meer over EN388-testmethoden

 

 

CAT III
 
 

Categorie 3 – ook wel CAT III genoemd

Handschoenen die worden gebruikt als er een hoog risico is, bijvoorbeeld voor extreme hitte, kou of bescherming tegen gevaarlijke chemicaliën.

Naast test-, typegoedkeurings- en certificeringsvereisten, zijn er strikte eisen aan voortdurende kwaliteitscontrole.

Gebruik hier op de OX-ON-website de filterzoekfunctie voor producten om een overzicht te krijgen van alle CAT III-gecertificeerde handschoenen. 

 

 


 

Testresultaat: de relatie tussen prijs en kwaliteit

Het is niet verrassend dat uit de verschillende tests blijkt dat prijs en productveiligheid (kwaliteit) met elkaar in verband staan. Dus hoe kiest u uw handschoen? Bij OX-ON is de productveiligheid van het hoogste niveau, welke handschoen u ook kiest.

+45 7431 1888

Bij OX-ON staan we altijd voor u klaar om u te begeleiden en te adviseren bij het maken van de juiste keuze.
info@ox-on.com